Szakma

 

Oktatói honlapom

 

A kutatócsoportom honlapja 

 

Aktuális

Jelenleg egyetemi adjunktusként dolgozom az Eötvös Loránd Tudományegyetem Atomfizikai Tanszékén. Folyamatosan frissített szakmai önéletrajzomat - benne publikációs listámmal - tekintsd meg ITT.

 

Kutatói portrém

2009. decemberében egy portré-beszélgetést készített velem Szőke Johanna, az Aktív Szemeszter című ingyenes egyetemi havimagazin riportere. A beszélgetésből készített kivonat a magazin 2009. januári számában jelent meg, szerte az ország egyetemein. Az interjút tekintsd meg ITT.

2011-ben a szegedi Mozaik Tankönyvkiadó a tizenegyedikes középiskolásoknak kiadott fizika tankönyve "Pályakép" rovatába választott, mint a kutatói szakmára motiváló fiatal személyiséget. A tankönyvbe került portrémat tekintsd meg ITT.

2012. novemberének utolsó hetében az Élet és Tudomány magazin “A hét kutatója” rovatában közölt velem interjút. A magazin kétoldalas cikkét tekintsd meg ITT és ITT.

 

Ph.D. doktori értekezés

Doktori kutatómunkámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fizikai Intézetének Atomfizikai Tanszékén végeztem 2011. november 1-ig. Témavezetőm Dr. Frei Zsolt, tanszékvezető egyetemi tanár volt. A doktori értekezésemet 2012. április 23-án védtem meg. Munkámat a bírálóbizottság 100%-os pontértékeléssel “summa cum laude” (“kiváló”) fokozatúnak minősítette.

Téma/Title: Az interferometrikus gravitációshullám-detektorok alkalmazása az asztrofizikában és a gravitációkutatásban (The application of interferometric gravitational-wave detectors in astrophysics and gravity research)

A doktori értekezés maga (pdf formátumban)

dr. Mosoni László szakmai bírálata

dr. Debreczeni Gergely szakmai bírálata

Válaszok dr. Mosoni László bírálati kérdéseire

Válaszok dr. Debreczeni Gergely bírálati kérdéseire

A doktori védésen bemutatott szakmai önéletrajzom

 

Diplomamunka

Diplomamunkámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fizikai Intézetének Atomfizika Tanszékén végeztem 2006. május 31-ig, Frei Zsolt Phd. egyetemi docens és Prof. Márka Szabolcs (Columbia University, New York) témavezetésével.

Téma/Title: Kvázi-monokromatikus gravitációs hullámok keresése idő-frekvencia térben (Search for Quasi-Monochromatic Gravitational Wave Signals in Time-Frequency Space)

A diplomamunka maga (pdf formátumban)

 

TDK-dolgozat

2004 nyarán volt szerencsém egy két és fél hónapos kutatómunkát végezni a California Institute of Technology egyetemen, Los Angelesben. A munkát Bartos Imre és Pinkesh Patel barátaimmal végeztem Márka Szabolcs (Caltech) és Laura Cadonati (MIT) témavezetésével. Az eredményeink alapján készített TDK-dolgozatunk II. díjat nyert, mind az ELTE kari-, mind az Országos TDK-konferencián.

Íme a dolgozat, és az előadásunk .ppt fóliái.

És az egész sűrítve, remélem érthetőbb, "népszerűsítő" formában.
(megjelent a KöMaL 2006. májusi számában "Raffai Péter, Bartos Imre: Gravitációs hullámok kutatása"
címmel)